UROS LIVE -areenan taloushyödyt heijastuvat koko Suomeen

UROS LIVE -areenan taloushyödyt heijastuvat koko Suomeen

Yli miljoona vuotuista kävijää

Tampereen Kannen uuden UROS LIVE -areenan ennustetaan kehittävän merkittävästi Pirkanmaan alueen vetovoimaa ja heijastuvan koko Suomeen. Selkeimmin vaikutukset tuntuvat Tampereen kaupungissa ja erityisesti keskustassa. Areenan yli miljoonan vuotuisen kävijän on arvioitu tuottavan Tampereelle vuosittain lähes 10 miljoonan euron verotulot ja jopa 28 miljoonaa euroa arvonlisäystä. Tämä vastaa noin 610 laskennallista työpaikkaa.

Kannelle sijoitettavat asunnot lisäävät osaltaan alueen elinvoimaisuutta, auttavat houkuttelemaan korkean tuottavuuden työntekijöitä ja luomaan myös työpaikkoja.

Tampereen Kansi -hankkeella on merkittävät aluetaloudelliset vaikutukset myös rakentamisvaiheessa. Yhteiskuntataloudellisen vaikutusanalyysin mukaan hanke luo Tampereelle rakentamisen aikana (2017–2025) keskimäärin 1 169 työpaikkaa vuosittain ja koko Suomeen 1 900 työpaikkaa.Hankkeen laskennallinen verovaikutus Tampereelle on rakentamisen aikana 54,4 miljoonaa euroa ja valtion saamat verotulot 131 miljoonaa euroa.

Tampereen kansi ja areena -hankkeen yhteiskuntataloudellinen vaikutusanalyysi, Deloitte Consulting Oy, 2017

Lue lisää