Hybridikortteli täynnä elämää

Hybridikortteli täynnä elämää

Tampereen Kansi yhdistää kaupungin

Tampereen Kansi avaa kaupunkiympäristön ja elämysten uuden aikakauden Suomessa. SRV:n kehittämästä ja rakentamasta Tampereen Kannesta rakentuu vuorokauden ympäri sykkivä kaupunkialue, johon sijoittuu maailmanluokan elämysareena, hotelli, kasino, viisi upeaa tornitaloa sekä liike- ja toimitiloja täydellisine palveluineen. Huippuarkkitehti Daniel Libeskindin suunnittelema muotokieli ja rakennusten sijoittelu muodostavat ehyen kokonaisuuden, joka uudistaa koko kaupungin siluetin.

Vuosina 2021-2025 valmistuva Tampereen Kansi tarjoaa valmistuttuaan noin 1 000 asuntoa, 300 hotellihuonetta sekä 13 000 m2 modernia liike- ja toimitilaa. Hankkeen kokonaislaajuus on 110 000 m2 ja kokonaisarvoksi on tarkentunut noin 550 miljoonaa euroa. Ensimmäisen vaiheen investointisopimuksen osuus kokonaisuudesta on noin 340 miljoonaa euroa.

Ensimmäisessä vaiheessa vuosina 2017-2022 eteläiselle ratapihalle nousee kansi ja sen päälle areena, harjoitushalli, hotelli ja kaksi tornitaloa. Toinen vaihe pitää sisällään pohjoisen kannen sekä kolme tornitaloa. Aikataulusuunnitelman mukaan Tampereen Kannen kokonaisuus valmistuu vuonna 2025.

Työmaan etenemistä voi seurata livelähetyksenä työmaakamerasta.

Rakennustöiden etenemisestä kertovan viikkotiedotteen voit tilata täältä.

Lisätietoa Tampereen Kansi -hankkeesta SRV:n sivuilla.